Si no ho heu fet abans, proveu i gaudiu altres aliments, que són beneficiosos per a la salut i que obren les portes a nous sabors i combinacions que fan més atractiva, variada, rica i saludable la cuina de cada dia.
El Seità
El Seità és un preparat alimentari a base de gluten de blat, i l'origen del seu nom ve del japonès "shokubutsusei tanpaku", que significa proteïna vegetal.
El seità és el resultat de l'ebullicó del gluten de blat amb altres ingredients, entre ells la salsa de soja i l'alga kombu, de manera que s'obté un aliment ric en sals minerals, proteïnes i aminoàcids essencials.Es pot preparar de moltes maneres, fregit, arrebossat, en estofat, com a base de mandonguilles, ...etc i aplicant moltes receptes de la nostra cuina més tradicional.Té un inconvenient: no és apte per a celíacs.
És un bon substitut de la carn animal per la seva elevada aportació de proteïnes, i no conté els antibiòtics i hormones extra de moltes de les carns animals.
Té un gran contingut en proteïnes (aproximadament un 24 % del seu pes total), amb l'avantatge que és un aliment més suau i digestiu que la carn .És baix en calories, en greixos (sobre l'1 %), i no té colesterol.
El Tempeh
El Tempeh és un producte alimentari procedent de la fermentació de la soja, i originari d'Indonèsia.
Igual que el Tofu, el Tempeh està elaborat amb grans de soja, però amb altres característiques nutricionals ja que el procés de fermentació de la soja reté totes les proteïnes, té més fibra i vitamines, així com una textura més ferma i fort sabor.
El tempeh es pot tallar en rodanxes, quadrats, o tires allargades, i es fregeix fins que la superfície estigui cruixent i daurada.
Es pot cuinar a la planxa, arrebossat, al vapor o estofat. És habitual macerar-lo amb salsa de soja o llimona abans de cuinar-lo.
També es pot usar com a ingredient en sopes o cremes, així com afegit a les amanides, com a guarnició o per menjar-lo amb pa. És un bon reconstituent de la flora intestinal i com eficaç afavoridor del trànsit intestinal.
En les formes tradicionals d'elaboració del Tempeh es feia que el bacteri que elaborava la vitamina B12 estigués present durant el procés.
Té un alt valor nutricional, és ric en fibra i vitamines, i té una textura ferma i de sabor intens. El seu sabor recorda una mica al dels fongs i al de les nous.
Receptes amb Seità
Receptes amb Tempeh
Taller: vegetarianisme
Taller: cuinar amb Miso
Taller de cuina amb algues
Taller de cuina macrobiòtica
Taller de postres d'estiu
Taller de postres d'estiu